Inför Premier League 2020/2021

admin
februari 4, 2021
70 Visningar

Premier League-säsongen 2020/2021 rullar igång den 12:e september och spelas fram till 23:e maj. En fullmatad säsong med tätt matchande för de 20 lag som gör upp i den engelska högstadivisionen. Regerande mästare är Liverpool och säsongens tre nykomlingar är Leeds, West Bromwich och Fulham.

Inför Premier League 2020/2021

Säsongen 2019/2020 slutade som bekant med en efterlängtad ligatitel för Liverpool, klubbens 19:e i högstadivisionen. Manchester City landade in på 81 poäng närmast bakom, hela 18 poäng efter ligaettan. Lagen som kvalificerade sig för Champions League säsongen 2020/2021 var förutom nyss nämnda Liverpool och Manchester City även Manchester United och Chelsea. I Europa League säsongen 2020/2021 kommer England representeras av Leicester, Tottenham och Arsenal.

I den andra delen av tabellen fick Bournemouth, Watford och Norwich tacka för sig och fortsätta sitt spel i The Championship. Deras platser i Premier League kommer fyllas ut av Leeds, West Bromwich och Fulham. Leeds vann The Championship tätt följt utav West Bromwich medans Fulham spelade sig till en plats i högstadivisionen genom PlayOff.

SPELA PÅ PREMIER LEAGUE

Favoriter att vinna titeln

Trots att Liverpool går in till säsongen 2020/2021 som regerande mästare pekar oddsen på Manchester City som favoriter till att vinna titeln. Med förstärkningar i form av bland andra Ferran Torres och Nathan Aké kommer Manchester City in till säsongen med hopp om att återta titeln som Englands bästa lag. Utmanarna kommer mest troligt bli just Liverpool som tillsammans med City lyckats skapa sig ett försprång vad gäller kvalitet på spelartruppen gentemot resterande lag i ligan.

Lag som Manchester United och Chelsea visade att de är rätt väg med fina insatser i slutet på säsongen 2019/2020. En ligatitel må vara att hoppas på för mycket men lyckas man konservera formen från föregående säsong har man alla möjligheter att minska avståndet upp till Manchester City och Liverpool.

Premier League – Viktiga transfers

Som vanligt har det varit ett händelserikt och intressant transferfönster för klubbarna i Premier League. Chelsea har bland annat plockat in Timo Werner från RB Leipzig, en övergång som värderas till 53 miljoner euro. På annat håll har Manchester City, i hopp om att utmana Liverpool om titeln, förstärkt laget med både Ferran Torres från Valencia och Nathan Aké från Bournemouth. Lämnat har trotjänaren David Silva gjort tillsammans med Leroy Sané.

Manchester United stod för en imponerande andra halva av säsongen 2019/2020. Ett namn som det ryktats ihärdigt kring är Jadon Sancho och hans eventuella flytt till den röda delen av Manchester. 20-åringen har gjort lysande ifrån sig i Borussia Dortmund och är ett hett namn på marknaden med flera engelska klubbar intresserade. Återstår att se om han gör Rashford, Greenwood och Martial sällskap under säsongen 2020/2021!

Liverpool har inte gjort mycket väsen av sig under sommarens transferfönster. Jürgen Klopp har gjort det tydligt att han är nöjd med truppen som han har till sitt förfogande och att eventuella övergångar endast kommer genomföras om prislappen och tillfället är det rätta. Konstantinos Tsimikas är en av få tillskott i truppen, en vänsterback från grekiska Olympiakos.

För klubbarna från norra London, Arsenal och Tottenham, har sommaren inneburit få förändringar. Arsenal har hämtat in Willian från Chelsea medans Tottenham lockat över dansken Pierre-Emile Höjbjerg från Southampton.

Svenskar i Premier League 2020/2021

De svenska spelarna i Premier League är lätträknade inför säsongen. Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United och Emil Krafth i Newcastle är för tillfället de enda A-lagsspelarna som huserar i den engelska högstaligan. Victor Nilsson Lindelöf har fått stort förtroende från manager Ole Gunnar Solskjaer och spelade 35 av 38 ligamatcher förra säsongen. Likt lagets säsong bjöd Lindelöf på en svagare höst för att sedan gå mot en imponerande avslutning på säsongen. Det råder inga tvivel om att den svenska mittbacken även säsongen 2020/2021 kommer att bilda ett ordinarie mittbackslås tillsammans med kaptenen Harry Maguire.

Emil Krafth kom till Newcastle inför säsongen 2019/2020 efter att ha spelat en stor roll i franska Amiens bedrift att klara sig kvar i Ligue 1. Även om debutsäsongen i Newcastle inte blev så bra som man hade kunnat önska så har den svenska högerbacken ändå fått spela 17 ligamatcher och noterats för en assist. Tuff konkurrens om högerbacksplatsen har varit en stor anledning till att Krafth inte krediterats mer speltid. Med både Javier Manquillo, tidigare i Liverpool, och DeAndre Yedlin som högerbackar i truppen kommer Emil Krafth få kämpa om en plats i startelvan under säsongen 2020/2021.

Intressanta odds för Premier League 2020/2021

För den som vill hitta bra odds på Premier League är LeoVegas det rätta stället. Du hittar ett brett utbud av marknader på samtliga matcher från de brittiska öarna, både pre-game och live. Om du är ute i god tid finns flera spännande långtidsspel att välja bland, till exempel vinnare av ligan och vilka lag som kommer åka ur Premier League.

Vid närmare koll på eventuella spel som kan vara av intresse inför säsongen 2020/2021 ska det konstateras att en repris från Liverpools sida vad gäller överlägsenhet kommer bli oerhört svårt att uppnå. De andra lagen har rustat och både Manchester United och Chelsea har fått ännu ett år med sina relativt nya managers. Manchester City gäller som favoriter till titeln och med tanke på revanschlustan från föregående säsong och att Liverpool möjligtvis slår sig till ro något med den nyss bärgade ligatiteln känns favoritskapet befogat.

Det kommer som alltid bli en tuff kamp om topp 4 i Premier League. Bakom Liverpool och Manchester City i toppen kommer vi få se flera lag, däribland Wolverhampton och Leicester, göra upp om platserna. Arsenal och Tottenham är också två lag som hoppas kunna prestera bättre än föregående säsong, inte minst The Gunners som hamnat bakom Spurs de senaste fyra säsongerna. Vårt tips för topp 4 säsongen 2020/21 lyder:

  1. Liverpool
  2. Manchester City
  3. Chelsea
  4. Manchester United

I den andra änden av tabellen väntas en lika tuff kamp utspelas om vilka som ska få stanna kvar i Premier League. Fulham, West Bromwich och Leeds är säsongens nykomlingar och kommer alla tre få kämpa för att inte bli indragna i nedflyttningsstriden. Utöver dessa tre lag ligger Newcastle, Crystal Palace, West Ham, Aston Villa och Brighton alla i riskzonen. Tipset om vilka lag som kommer lämna Premier League efter säsongen 2020/2021 faller på Aston Villa, West Bromwich och Crystal Palace.

SPELA PÅ PREMIER LEAGUE

Premier League hos LeoVegas

Att spela på Premier League hos LeoVegas är mycket enkelt! Inför varje omgång erbjuds ett massivt utbud av spel, både innan matchstart och live, på samtliga matcher. Oddsen står sig bra mot marknaden och du kan dessutom välja att bygga dina egna spel med hjälp av Bet Builder. Välj och vraka bland en rad olika marknader och sätt ihop din kupong för att få ett högre odds. LeoVegas erbjuder även Cash Out på majoriteten av spelen vilket innebär att du kan rätta spelet innan matchen är avslutad för att inkassera en del av den potentiella vinsten.

Författare admin